Politika zasebnosti

PRAVNI NAPOTKI IN IZJAVA O VARSTVU PODATKOV

Splošni pogoji in varstvo osebnih podatkov

Varovanje vaše zasebnosti nam je pomembno, zato vam želimo s temi informacijami pomagati razumeti, katere vaše osebne podatke zbiramo, zakaj jih zbiramo, kako jih uporabljamo ter kakšne so vaše pravice in kako jih lahko uveljavite.

Splošni pogoji spletne strani www.supernova-ajdovscina.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-1), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-2) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-2).

Podatki o podjetju
naziv podjetja: Supernova MC Ajd d. o. o.
naslov podjetja: Pot za Brdom 102, 1000 Ljubljana
tel.: 08 200 80 00
e-mail: info@supernova.si
("upravljalec")

Spreminjanje pogojev uporabe
Supernova MC Ajd d. o. o., si pridržuje pravico do spremembe splošnih pogojev. Spremembe veljajo od trenutka objave na zgoraj omenjeni spletni strani.

Omejitev odgovornosti
Zaradi razlogov tehnične ali druge narave si družba Supernova MC Ajd d. o. o. pridržuje pravico, da za določen ali nedoločen čas omeji ali popolnoma ustavi dostop do spletne strani ali drugače omeji oziroma ustavi delovanje spletne strani. Niti Supernova MC Ajd d. o. o., niti katera koli druga pravna ali fizična oseba, ki je sodelovala pri nastanku in izdelavi spletne strani, v nobenem primeru ne odgovarja za nobeno škodo, ki bi izhajala iz obstoja, dostopa, uporabe in/ali nemožnosti uporabe te spletne strani in/ali informacij na tej spletni strani ali bi bila v zvezi z njimi, ali za kakršnekoli napake ali pomanjkljivosti v njeni vsebini.

Vsebina spletne strani
Supernova MC Ajd d. o. o., si bo z vzdrževanjem vsebine spletne strani prizadevala za pravilnost in ažurnost podatkov objavljenih na spletni strani, vendar ne jamči in ne prevzema nikakršne odgovornosti za njihovo pravilnost in ažurnost. Vsi uporabniki uporabljajo vso vsebino objavljeno na tej spletni strani na lastno odgovornost. Supernova MC Ajd d. o. o. si pridržuje pravico, da kadarkoli spremeni vsebino te spletne strani, na kakršenkoli način, ne glede na razlog in brez predhodnega opozorila. 

Supernova MC Ajd d. o. o., ne preverja vsebine spletne strani, ki je povezana s to spletno stranjo in zato ni odgovorna za vsebino katerekoli druge strani, ki je na kakršenkoli način povezana s to spletno stranjo.

Dolžnosti uporabnika
Uporabnik je pri uporabi spletne strani https://www.supernova-ajdovscina.si/ dolžan predvsem:
spoštovati vse veljavne predpise, ki urejajo uporabo te spletne strani,
uporabljati spletno stran na način, ki ne povzroča škode ali kakršnih koli drugih nevšečnosti (preobremenitve, preprečitve dostopa, prenašanja virusov idr.) tako na spletni strani, programski ter strojni opremi, družbi Supernova MC Ajd d. o. o.. kot tudi ostalim uporabnikom spletne strani in tretjim osebam,
se vzdržati ravnanj, ki spodbujajo rasno, politično in versko nestrpnost, diskriminirajo na podlagi narodnostne pripadnosti ali spolne usmerjenosti,
se ne posluževati sovražnega govora, uporabe groženj, poniževalnega, opolzkega načina izražanja,
spletno stran uporabljati v lastne namene, pri tem je prepovedano kakršnokoli razmnoževanje, spreminjanje, prenašanje, prodajanje, oddajanje vsebin na katerih imajo pravice tretje osebe ali kakršnokoli drugačno kršenje pravic drugih oseb,
spoštovati varstvo osebnih podatkov drugih uporabnikov.

Supernova MC Ajd d. o. o., si pridržuje pravico, da v primeru nespoštovanja zgornjih določb ali kakršnih koli drugih kršitev uporabi vsa zakonita sredstva, ki so na voljo za čimprejšnjo odstranitev nastalih posledic. Ob tem uporabnika opozarja, da lahko v primeru utemeljenega suma zlorabe oziroma možnosti zlorabe uporabniku omeji ali popolnoma onemogoči dostop do spletne strani, zavrne dodelitev uporabniškega imena in/ali zahteva povrnitev nastale škode ter stroškov.

Varovanje osebnih podatkov
Supernova MC Ajd d. o. o., se zavezuje varovati podatke pravnih oseb in osebne podatke fizičnih oseb, ki nam jih posredujete. Da bi skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov preprečili nepooblaščen dostop do teh podatkov ali njihovo razkritje, ohranili natančnost osebnih podatkov in zagotovili njihovo ustrezno uporabo, uporabljamo ustrezne tehnične in organizacijske postopke za zavarovanje osebnih podatkov, ki jih določa Pravilnik o varstvu osebnih podatkov skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

Avtorske pravice
Supernova MC Ajd d. o. o., je na podlagi določb Zakona o avtorskih in sorodnih pravicah nosilec materialnih avtorskih pravic nad vsemi na spletni strani objavljenimi vsebinami v najširšem pomenu (besedila, slike, fotografije, skice, načrti, avdio-video posnetki). Brez pisnega dovoljenja Supernova MC Ajd d. o. o., je prepovedano vsakršno kopiranje, prepisovanje, ponovno objavljanje ali drugačno razširjanje vsebin v komercialne namene. Vsebine objavljene na spletni strani se lahko reproducirajo le v nekomercialne namene, pri čemer morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah ali drugih pravicah. Za blagovne in storitvene znamke, ki se pojavljajo na teh spletnih straneh ima Supernova MC Ajd d. o. o., pravico do njihove uporabe.

Google Analytics
Spletna stran uporablja Google Analytics, orodje za spletno analizo družbe Google Inc. IP-naslovi uporabnikov se z razširitvijo »anonymize IP« obdelujejo le v anonimizirani obliki. Tako podatkov ni mogoče povezati s posameznikom. Primer uporabljenih piškotkov: _ga, __utma, __utmb,__utmc, __utmz in __utmv.
Če želite v bodoče izrecno onemogočiti orodje Google Analytics, kliknite na naslednjo povezavo: tools.google.com/dlpage/gaoptout.

Politika zbiranja piškotkov
Ta spletna stran uporablja piškotke. Piškotke uporabljamo za prilagajanje vsebine in oglasov, zagotavljanje funkcij prek družbenih medijev in analizo dostopa do naših spletnih strani.
Poleg tega zagotavljamo informacije o obiskih naše spletne strani pri naših partnerjih za družbena omrežja, trženje in analitiko.
Naši partnerji lahko te podatke povežejo z drugimi informacijami, ki ste jim jih posredovali ali ki so jih zbrali kot del vaše uporabe teh storitev. 

Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki jih spletne strani uporabljajo za učinkovitejše delovanje spletnih strani.
V skladu z zakonom, lahko v vašo napravo shranimo piškotke, če je to potrebno za delovanje tega spletnega mesta. Za vse druge vrste piškotkov potrebujemo vaše soglasje. Na tej strani se uporabljajo različne vrste piškotkov. Nekatere piškotke, ki se pojavijo na našem spletnem mestu, določijo naši partnerji.

Vaše soglasje velja za naslednja področja: www.supernova.si in www.supernova-ajdovscina.si

Nujni piškotki
Nujni piškotki olajšajo uporabo spletnega mesta tako, da omogočajo uporabo osnovnih funkcij, kot sta navigacija po straneh in dostop do varnih območij spletnega mesta. Spletno mesto brez teh piškotkov ne more pravilno delovati.

Statistika
Statistični piškotki, anonimno zbiranje in pošiljanje informacij, pomagajo lastnikom spletnih strani razumeti interakcijo med spletnimi stranmi in obiskovalci.

Trženje
Marketinški piškotki se uporabljajo za sledenje obiskovalcem spletnih strani. Namen je prikazati oglase, ki so ustrezni in privlačni za posameznega uporabnika. Zato so takšne informacije koristne za oglaševalca in tretje osebe, zadolžene za trženje.

Končne določbe
Za vse pravne spore, ki izhajajo iz uporabe spletne strani, velja izključno slovensko materialno pravo. Reševanje vseh sporov, ki posredno ali neposredno izhajajo iz uporabe spletne strani, je v stvarni pristojnosti sodišča v Ljubljani, če je to v skladu z zakonodajo. Če so posamezne določbe pogojev uporabe neveljavne ali take postanejo, to ne vpliva na veljavnost ostalih določb.

Seznam piškotkov

NAZIV PIŠKOTKA

NAMEN

TRAJANJE

Nujni piškotki

scl-cookies-accepted

Če uporabnik sprejme piškotke v pasici piškotkov, se izbor shrani, tako da pasica ni več prikazana.

1 leto

scl-language-chosen

Shrani izbiro jezika pojavnega okna (pojavno okno je vidno samo, če je na voljo jezikovna različica, ki se ujema z nastavitvami brskalnika uporabnikov).

1 leto

Statistika

_ga, _gat_gtag_UA_*_1, _gid

Za anonimno analizo vedenja uporabnikov v Google Analytics.

2 leti

 

Fotografiranje in snemanje v nakupovalnih centrih

Fotografiranje in snemanje v nakupovalnih centrih Supernova se izvaja za dva namena in sicer v primeru dokumentiranja marketinških aktivnosti ter izvajanje tehničnega varovanja. 

V nakupovalnih centrih se v času dogodkov in posebnih marketinških aktivnostih lahko izvaja fotografiranje in video snemanje. O tem vas informira in obvešča nalepka ob vhodu v nakupovalni center. Fotografije in video posnetki se uporabljajo za promocijo aktivnosti v nakupovalnih centrih Supernova in se hranijo do preklica. Izbrane fotografije in video posnetki se objavijo v internih medijih Supernova Marketing d.o.o (spletne strani Supernova, magazine SuperSytle, družbena omrežja Supernova).

V nakupovalnih centrih se izvaja zakonsko določen video nadzor s strani pogodbenih izvajalcev (seznam pogodbenih izvajalec je na voljo na zahtevo) projektnih družb nakupovalnih centrov, ki se zavezujejo k delovanju v skladu z zakoni in predpisi, ki opredeljujejo varovanje osebnih podatkov, zlasti v skladu z vsakokrat veljavnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov, Zakonom o elektronskih komunikacijah ter Splošno uredbo EU o varstvu podatkov. O tem vas informira in obvešča nalepka ob vhodu v nakupovalni center. Posnetki se hranijo največ eno leto, razen ko je potrebna daljša hramba zaradi varnostnega incidenta ali pravnega postopka. Hrani se samo posnetek posameznika in ne posnetek glasu posameznika.

13. člen Uredbe o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o prostem pretoku takih podatkov ter o razveljavitvi Direktive 95/46/ES (Splošna uredba o varstvu podatkov).